KBT

KBT-SAMTALSTERAPI.SE

Trygga terapisamtal där du är!

Vi erbjuder terapi via Skype - FaceTime - WhatsApp

På tider som passar dig! Kontakta oss för mer information.KBT terapi stockholm kbt-samtalsterapi kbt-behandling parterapi ätstörningar gå ner i vikt med KBT psykoterapi psykoterapeut drogterapi alkoholterapi alkoholproblem alkoholberoende drogberoende drogmissbruk alkoholmissbruk beroende missbruk sorg sorgbearbetning terapeut kbt city södermalm gamla stan kungsholmen norrmalm östermalm vasastan KBT ywonne edwards ove lennberg kbt hantverkargatan rådhuset fridhemsplan kognitiv beteende terapi psykolog bra psykolog stockholm bra psykoterapeut stockholm

HITTA ETT NYTT SÄTT ATT LEVA DITT LIV

Vad är KBT?

Kognitiv Beteende Terapi - KBT - är en integration av kognitiva och beteendeinriktade behandlingsmetoder. Den har sin förankring i inlärningspsykologi, socialpsykologi och kognitionspsykologi och vår behandling utgår alltid från det senaste inom modern forskning.

Metoden har en stark ställning, både i Sverige och i resten av världen och KBT dominerar psykoterapiforskningen.

KBT tillämpas idag vid alla de problembilder och störningar som en psykoterapeut och/eller psykolog kan träffa på.

 

Här, nu och i framtiden!

I en KBT-behandling ligger fokus på samspelet mellan individen och miljön - här och nu.

Det är våra tankar, känslor och beteenden som påverkar hur vi mår idag. I terapin fokuserar du och din terapeut på att kartlägga och förbättra dina olika försvårande tankar, känslor och beteenden.

Det är ofta inte en händelse eller upplevelse i sig, som skapar problem - utan hur vi tänker och beter oss kring dem.

Vi lägger stor kraft på att du ska utveckla nya sätt att hantera och förhålla dig till dina problem, så att dessa försvinner eller minskar.

 

Ditt förflutna berörs alltid i behandlingen. Våra värderingar, tankemönster, känslor och beteenden har formats under hela vår livstid och ger viktig information.

Dock går detta med aktivt arbete att förbättra!

Vi undersöker hur dina problem en gång uppstod och varför de ej försvunnit och kanske till och med ökat över tiden.

Titta under Problemområden, där har vi beskrivit de vanligaste problem vi behandlar. Hittar du inte just det du söker, kontakta oss och fråga - inget problem är för litet eller konstigt.

OMDÖMEN FRÅN TIDIGARE KLIENTER...

 

"Jag vill tacka för all hjälp! Idag känner jag mig som en hel och lycklig kvinna och kan ta emot kärlek från andra!"

 

"Äntligen har jag blivit av med min livslånga övervikt - utan konstiga dieter! Lösning fanns i mina tankar och känslor - jag såg mig som en tjockis, men inte nu längre."

 

"Stort hjärtligt tack för att du hjälpte bota min sprut-fobi! Tack vare dig lyckades vi med IVF-behandlingen och vår son föddes för en vecka sen. <3"

 

"Att gå i KBT är den bästa investeringen jag någonsin gjort! Jag har accepterat att jag kanske då och då kommer känna av min panikångest - men jag får inte panikångest av den tanken längre ;-)"

KOGNITIV BETEENDE TERAPI

KBT kan i stort sett användas vid de flesta psykiska problem. Den kognitiva terapin grundlades på 1960-talet av Aron Beck. Han observerade att patienternas problem ofta grundades i olika felaktiga antaganden om sig själva, om andra och om omvärlden. Beck utformade en terapiform för att direkt kunna förändra dessa tankar genom s.k. kognitiv omstrukturering.

 

Acceptans är en relativt ny teknik inom KBT som framförallt kommit med den så kallade tredje vågens beteende-terapi. Acceptans har sitt ursprung i Buddhistisk filosofi. Acceptans hjälper en person att släppa lite av alla krav och på detta sätt hitta större harmoni i livet.

KBT-samtalsterapi.se - 0704-834873 - info@KBT-samtalsterapi.se

 

©All Rights Reserved 2013-2018