- specifik fobi

KBT-SAMTALSTERAPI.SE

Trygga terapisamtal där du är!

Vi erbjuder terapi via Skype - FaceTime - WhatsApp

På tider som passar dig! Kontakta oss för mer information.KBT terapi stockholm kbt-samtalsterapi kbt-behandling parterapi ätstörningar gå ner i vikt med KBT psykoterapi psykoterapeut drogterapi alkoholterapi alkoholproblem alkoholberoende drogberoende drogmissbruk alkoholmissbruk beroende missbruk sorg sorgbearbetning terapeut kbt city södermalm gamla stan kungsholmen norrmalm östermalm vasastan KBT ywonne edwards ove lennberg kbt hantverkargatan rådhuset fridhemsplan kognitiv beteende terapi psykolog bra psykolog stockholm bra psykoterapeut stockholm

SPECIFIK FOBI

 

Ungefär 10% av oss utvecklar någon gång under livet en specifik fobi. Det betyder att - befogat eller obefogat - vara rädd för något.

T ex djur, speciella utrymmen, upplevelser.

 

Det är mycket vanligt att vara rädd för spindlar, ormar, att flyga, åka hiss eller tunnelbana eller att vara bland mycket folk, höga höjder eller ta sprutor...

 

Den kroppsliga reaktionen när en person står inför det fobiska stimulit är kraftfull och överväldigande. Hjärtklappning, hyperventilering, yrsel och muskelspänningar är vanliga symtom i en fobisk situation.

 

Den drabbade är oftast väl medveten om att rädslan inte är förnuftig, men flyktimpulsen är så stark att det ändå är svårt att stå emot. Att undvika det rädslan gäller, kan lindra obehaget på kort sikt, men är också orsaken till att rädslan vidmakthålls och till och med växer sig starkare med tiden.

 

Med KBT behandling får du bemöta dina tankar om det du är rädd för - är det rimligt eller trovärdigt?

Du får lära dig att hantera rädslan och alla andra starka känslor som uppstår vid mötet eller upplevelsen av det du är rädd för.

 

Om vi har möjlighet så tränar vi också "exponering", alltså att du får möta eller göra det du vanligtvis undviker, för att du ska upptäcka att rädslan sakta men säkert minskar.

 

Är du rädd för spindlar, kommer du nog inte att älska dom i framtiden - men du kommer klara av att möta dom utan att dina gamla rädslor och fysiska obehag hindrar dig från att leva ett normalt liv.

 

 

 

 

 

KBT-samtalsterapi.se - 0704-834873 - info@KBT-samtalsterapi.se

 

©All Rights Reserved 2013-2018