- viktproblem

KBT-SAMTALSTERAPI.SE

Trygga terapisamtal där du är!

Vi erbjuder terapi via Skype - FaceTime - WhatsApp

På tider som passar dig! Kontakta oss för mer information.KBT terapi stockholm kbt-samtalsterapi kbt-behandling parterapi ätstörningar gå ner i vikt med KBT psykoterapi psykoterapeut drogterapi alkoholterapi alkoholproblem alkoholberoende drogberoende drogmissbruk alkoholmissbruk beroende missbruk sorg sorgbearbetning terapeut kbt city södermalm gamla stan kungsholmen norrmalm östermalm vasastan KBT ywonne edwards ove lennberg kbt hantverkargatan rådhuset fridhemsplan kognitiv beteende terapi psykolog bra psykolog stockholm bra psykoterapeut stockholm

VIKTPROBLEM

 

 

Vi använder ett 12-månaders program.

En förutsättning för att du verkligen skall lyckas, är att du får gott om tid att etablera nya vanor.

 

Handen på hjärtat – hur många måndagar, dieter och kurer har passerat i ditt liv?

Alla dessa metoder du prövat – och gått ner, men sen upp igen.

 

Det är inte du som är misslyckad utan metoderna som är otillräckliga. Det handlar inte enbart om att du äter fel, det handlar om varför du äter – det handlar om känslor och då kan det lätt bli för mycket.

 

Vill du lyckas en gång för alla, behöver du vara motiverad för att arbeta med dig själv och kunna avsätta tid för sessioner och de hemuppgifter som ingår i det här programmet.

 

Programmets utformning och metodik har sin grund i Stahre-metoden, KBT (kognitiv beteende terapi), addiktologi och 12 stegsmetoden. Det är vetenskapliga och evidensbaserade metoder.

 

Programmet vänder sig till dig som vill förändra ditt ätbeteende och din relation till mat, förbättra din hälsa, din självkänsla och din syn på utseende och vikt, samt hitta hållbara sätt att hantera negativa känslor och tankar.

 

Det finns flera sätt att ha ett mat- och ätberoende eller ätstörning på. Forskning och vetenskapliga studier visar att beroendet/störningen sällan handlar om brist på kunskap om hur och vad man kan äta för att må bra och vara normalviktig. Allra oftast handlar problemet om känslor – att äta eller inte äta blir ett sätt att kontrollera och döva känslor som ångest, övergivenhet, depression och meningslöshet, men även vid överdriven upprymdhet och maniska tillstånd.

 

Det forskning också visar på, är att hjärnan utvecklar ett beroende varje gång du dövar känslor med att äta. Du får en kick! Kicken består av att det i hjärnan frigörs Dopamin, något som hjärnan gillar ännu mer än du gillar din mat. Dopaminet ”kidnappar” hjärnans belöningssystem, vilket till slut gör dig maktlös över begäret som uppstår.

 

Kanske är du överviktig eller överäter bara ibland? Du kanske normaläter på dagtid och överäter i ensamhet på kvällen? Kanske är du normalviktig men inser att du har ett problem i förhållandet till mat och ätandet? Du inser att det handlar om mer än kost och motion?

 

KBT-samtalsterapi.se - 0704-834873 - info@KBT-samtalsterapi.se

 

©All Rights Reserved 2013-2018